Umetnost dobrega počutja 9. del

Umetnost dobrega počutja 9. del

10.10.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles


Univerzalni temelj življenja je torej vrelec zdravja v človeku. Je Eno z izvirno snovjo. Obstaja ena izvirna snov, iz katere so narejene vse stvari; ta snov je živa, in njeno življenje je življenjski princip vesolja. Ta Snov je, z mislijo na njih, na njihovo gibanje in funkcije ki jih izdelajo, iz sebe ustvarila vse oblike organskega življenja.

Izvirna Snov razmišlja samo o zdravju, kajti ve vso resnico. Ne obstaja resnica, ki je Brezoblikovno, ki je Vse, in v vsemu. Ne ve le vse resnice, ampak ima tudi vso moč. Njena vitalna moč je vir vse energije, ki obstaja. Zavedno življenje, ki pozna vso resnico in ki ima vso moč, se ne more zmotiti, ali delovati nepopolno. Z vedenjem vsega, Brezoblikovno ve preveč, da bi se zmotilo, in tako Brezoblikovno ne mora zboleti ali misliti o bolezni.

Človek je oblika te izvirne Snovi, in ima svojo ločeno zavednost, vendar je njegova zavednost omejena, in zato nepopolna. Zaradi njegovega omejenega znanja, človek lahko in misli napačno/nepravilno, in tako povzroči izprijeno in nepopolno delovanje svojega lastnega telesa. Človek se še ni naučil dovolj, da se ne bi motil. Nepopolno delovanje se morda ne odrazi takoj iz nepopolnega razmišljanja, vendar se zagotovo pojavi, če razmišljanje postane navada.

Vsaka misel, ki jo človek neprenehoma vzdržuje, je nagnjena k vzpostavitvi odgovarjajočega stanja v njegovem telesu.

Torej, človeku je spodletelo naučiti se, kako na zdrav način izvajati prostovoljne funkcije v njegovem življenju. Ne ve kdaj, kaj in koliko naj je. Le malo ve o dihanju, še manj o spanju. Vse te stvari počne napačno ter pod napačnimi pogoji, in to zato ker je zanemaril sledenje edinemu pravemu vodniku do znanja življenja. Namesto po instinktu, se je odločil živeti po logiki. Živeti je postalo stvar umetnosti, in ne narave. In tu se je zmotil.

 Njegove edino sredstvo je, da prične iti v pravo smer. In to vsekakor lahko stori. Namen te knjige je, da nauči popolno resnico, tako da bo tisti, ki jo bere vedel preveč, da bi se lahko zmotil/ da bi lahko delal narobe.

Misli na bolezen ustvarijo oblike bolezni. Človek se mora naučiti misliti zdravilno; in če bo kot Izvirna Snov, ki prevzame obliko misli, bo postal oblika zdravja in bo manifestiral popolno zdravje v vseh njegovih delovanjih. Ljudje, ki so bili ozdravljeni, ko so se dotaknili kosti svetnika, so bili v resnici ozdravljeni zaradi razmišljanja na določen način, in ne zaradi kakršnekoli moči, ki naj bi izhajala iz posmrtnih ostankov. V kosteh mrtvega človeka ni nobene zdravilne moči, naj so svetnikove ali grešnikove.

Ljudje, ki so bili ozdravljeni z odmerki bodisi alopata ali homeopata, so bili v resnici tudi ozdravljeni zaradi razmišljanja na določen način; ne obstaja zdravilo, ki ima v sebi moč ozdraviti bolezen.

Ljudje, ki so jih ozdravile molitve in afirmacije so bili prav tako ozdravljeni zaradi razmišljanja na Določen Način; v nizih besed ni nobene zdravilne moči.

Vsi bolni, ki so bili ozdravljeni v kakršnemkoli sistemu, so mislili na določen način; in majhen pregled nam bo pokazal kakšen je ta način.

(Članek predstavlja stališča avtorja in ne uredništva.)

 Se nadaljuje … Umetnost dobrega počutja 10. del

 


Ključne besede: umetnost dobrega počutja osebnostna rast zdravje vitalnost samopomoč zgodba Wallace Delois Wattles misli razmišljanje  Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Bodi mavrica v oblaku drugega

Maya Angelou